Μήνυμα του italika.gr : Καλωσορίσατε στον δικτυακό τόπου του italika.gr . Βρίσκεστε στο Blogs του site , σεβαστείτε το χώρο και αν είστε λάτρεις των Ιταλικών βοηθήστε τον να γίνει καλύτερος . Καλή διασκέδαση !!!!

Attualita` - Επικαιρότητα


.
. .

Η ενημέρωση γίνεται από το webTVspot channel - You Tube

Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Καθηγητές & Αγγελίες

Μικρές Αγγελίες

Όλοι μας κάποια στιγμή θελήσαμε να ψάξουμε έναν καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι, για μας ή για τα παιδιά μας. Τι πιο απλό και εύκολο. Ανοίξαμε μια εφημερίδα… μικρές αγγελίες… ξένες γλώσσες… τηλεφωνήσαμε… και να ο καθηγητής στο σπίτι μας… έτοιμος να διδάξει και να μορφώσει εμάς και τα παιδιά μας. Κλείσαμε ώρες, συμφωνήσαμε την τιμή και τα μαθήματα ξεκίνησαν.
Αναρωτηθήκατε ποτέ αν ο καθηγητής που βάλαμε σπίτι μας είναι πράγματι καθηγητής και έχει την γνώση να μας διδάξει και να μας μορφώσει;
Έχει σπουδάσει το αντικείμενο ή απλά μιλάει μια γλώσσα… και στις δύσκολη οικονομική εποχή που ζούμε … αποφάσισε από μόνος του να γίνει καθηγητής και να βγάλει ένα έξτρα εισόδημα… αφορολόγητο και δίχως να ελέγχεται από κανέναν για αυτό που κάνει.
Εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε την μόρφωση του ( αν μπορούσαμε δεν θα τον είχαμε ανάγκη ) ούτε αν είναι νόμιμος. Δεν του ζητάμε απόδειξη γιατί θα μας πει ότι κοστίζει παραπάνω η ώρα… και το αποφεύγουμε με την οικονομική στενότητα που περνάμε.
Οι εφημερίδες όμως; Πως δημοσιεύουν μια αγγελία δίχως να είναι σίγουρες για την εγκυρότητα της αγγελίας; Δεν θα έπρεπε να το ελέγχουν; Δεν έχετε παρά να τηλεφωνήσετε σε μια εφημερίδα και να βάλετε μια αγγελία σαν καθηγητής ( Αγγλικά – Κινέζικα… ). Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσετε το τηλέφωνό σας να χτυπά και να σας ζητάνε να τους διδάξετε Αγγλικά ή Κινέζικα. Στο χέρι σας είναι αν θα τους εξαπατήσετε ή όχι.
Οι εφημερίδες μπορεί να αδυνατούν να το ελέγξουν αλλά τις δημοσιεύουν και επωφελούνται ….
Το κράτος; Και αυτό αδυνατεί να ελέγξει; Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Η εφορία; Κανείς ελεγκτικός μηχανισμός δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα;
Απροστάτευτοι είμαστε; Κανείς δεν ενδιαφέρεται;
Πάλι εμείς καλούμαστε να βρούμε λύση; Να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα; Να ελέγξουμε αυτό που η πολιτεία αδυνατεί;
Και επειδή δεν παίζουμε με την μόρφωσή μας .. γιατί...
¨Ο μορφωμένος διαφέρει από τον αμόρφωτο όσο ο ζωντανός από τον νεκρό¨ ( Αριστοτέλης ) … πρέπει να επιλέξουμε τον κατάλληλο.
Η επιλογή είναι δική σας …

Τριανταφύλλου Ευστάθιος

2 σχόλια:

www.italika.gr είπε...

Νέα Υπηρεσία του www.italika.gr

Δυνατότητα προβολής βιογραφικού και αναζήτηση καθηγητή για Ιδιαίτερα Μαθήματα ανά περιοχή σε όλη την Ελλάδα.

Αναζήτηση & πληροφορίες για προβολή βιογραφικού εδώ >...
http://www.italika.gr/bancadati/atene.htm

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Venezia : Rialto Bridge in Live Streaming - Live Webcam

Televideo της Rai

Ενημερωθείτε άμεσα & έγκαιρα από το Televideo της Rai για το τι συμβαίνει στην Ιταλία και τον κόσμο.

Πίνακας Ανακοινώσεων


Πίνακας Ανακοινώσεων - Αφήστε το μήνυμα σας ή το σχόλιο σας