Μήνυμα του italika.gr : Καλωσορίσατε στον δικτυακό τόπου του italika.gr . Βρίσκεστε στο Blogs του site , σεβαστείτε το χώρο και αν είστε λάτρεις των Ιταλικών βοηθήστε τον να γίνει καλύτερος . Καλή διασκέδαση !!!!

Attualita` - Επικαιρότητα


.
. .

Η ενημέρωση γίνεται από το webTVspot channel - You Tube

Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Το Κ.Π.Γ. & τα CELI

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Τα ΚΠΓ έχουν μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και διεξάγονται από το Ελληνικό Κράτος. Αν θέλετε την γνώμη μου είναι πιο αξιοκρατικά και οι μαθητές πληρώνουν τα μισά λεφτά για εξέταστρα απ’ ότι για τα Celi.
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν έχουν τόση ζήτηση όσο τα Celi; Γιατί δεν υπάρχουν βιβλία για την προετοιμασία των εξετάσεων; Γιατί οι μαθητές πληρώνουν τα διπλάσια λεφτά στους Ιταλούς και όχι τα μισά στο Ελληνικό κράτος;
Γιατί απλά ζούμε στην Ελλάδα και όλα γίνονται πρόχειρα δίχως δεύτερη σκέψη. Γιατί αυτοί που έχουν την εξουσία της καρέκλας του δημοσίου δεν μπήκαν στον κόπο να μας ρωτήσουν. Αποφάσισαν λανθασμένα μόνοι τους.
Αποφάσισαν οι εξετάσεις να γίνονται αρχές Μαΐου σε αντίθεση με τα Celi που διεξάγονται τέλη Ιουνίου. Ποια η διαφορά; Οικονομική. Δεν μπορούν τα φροντιστήρια να σταματούν τις δραστηριότητες τους τον Μάιο και να ξαναξεκινούν τον Οκτώβριο, μετά από πέντε μήνες. Δεν αντέχουν οικονομικά.
Έτσι οδηγούν τους μαθητές τους στα Celi γιατί έχουν για 2 μήνες επιπλέον εισπράξεις και γιατί πιο καλά προετοιμάζεται ένας μαθητής σε 9 μήνες παρά σε 7. Πιο πολλές επιτυχίες. Σημαντικό για ένα φροντιστήριο να έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Γι’ αυτό κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να γράψει βιβλία για το ΚΠΓ. Κανείς καθηγητής και κανένα φροντιστήριο δεν έχει συμφέρον.
Και δεν είναι μόνο αυτό.
Αν και πέρασαν αρκετά χρόνια ακόμη δεν γίνονται όλες οι εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα που προβλέπεται από το ΚΠΓ και έτσι οι μαθητές μην έχοντας άλλη εναλλακτική λύση οδηγούνται στα Celi.
Μα τόσο δύσκολο είναι να διεξαχθούν οι εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα; Το ελληνικό κράτος αδυνατεί να τις οργανώσει; Ή μήπως τα κάνουν όλα αυτά για να τις αναθέσουν αργότερα σε ένα Ιδιωτικό Φορέα;
Αν γίνει και αυτό θα τρελαθώ. Έλεος!!…. Τα ξεπουλήσαμε όλα!! … Δεν αφήσαμε τίποτα!… Και η Ελεύθερη Παιδεία που μας είχε απομείνει περνάει σιγά - σιγά σε ιδιωτικά χέρια. Σε λίγο δεν θα είναι Ελεύθερη, ούτε να σπουδάσουμε δεν θα μπορούμε.
Εύχομαι να έχω άδικο… Θα δείξει στο μέλλον….

Τριανταφύλλου Ευστάθιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Venezia : Rialto Bridge in Live Streaming - Live Webcam

Televideo της Rai

Ενημερωθείτε άμεσα & έγκαιρα από το Televideo της Rai για το τι συμβαίνει στην Ιταλία και τον κόσμο.

Πίνακας Ανακοινώσεων


Πίνακας Ανακοινώσεων - Αφήστε το μήνυμα σας ή το σχόλιο σας