Μήνυμα του italika.gr : Καλωσορίσατε στον δικτυακό τόπου του italika.gr . Βρίσκεστε στο Blogs του site , σεβαστείτε το χώρο και αν είστε λάτρεις των Ιταλικών βοηθήστε τον να γίνει καλύτερος . Καλή διασκέδαση !!!!

Attualita` - Επικαιρότητα


.
. .

Η ενημέρωση γίνεται από το webTVspot channel - You Tube

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Γάμος & Ομοφυλόφιλοι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
¨O γάμος είναι μια κοινωνική, θρησκευτική και νομική σύζευξη ή ένωση δύο ατόμων, παραδοσιακά διαφορετικού φύλου¨

Ο γάμος υπάρχει και υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων και δεν είναι κάποια καινούργια έννοια που ανακαλύψαμε τελευταία. Ο θεσμός του γάμου ανάγεται στα χρόνια που ο άνθρωπος άρχισε να σχηματίζει κοινωνίες και τον συναντούμε σε κάθε κοινωνία.
Είναι η πρώτη μορφή κοινωνίας και η βάση της εξέλιξης του ανθρώπου, πάνω στον οποία βασίστηκαν και δημιουργήθηκαν τα κράτη - έθνη με κοινή γλώσσα, κοινή θρησκεία, κοινούς δεσμούς αίματος και κοινά ήθη και έθιμα.
Αν ένα - ένα αρχίσουν να καταρρέουν, θα αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση, η φθορά και η διάλυση των κρατών και των κοινωνιών. Φανταστείτε ένα κράτος δίχως θρησκεία, δίχως κοινή γλώσσα, δίχως δεσμούς αίματος, δίχως κοινά στοιχεία. Μην ξεχνάμε ότι η θρησκεία η γλώσσα και οι δεσμοί αίματος μας κράτησαν ¨ζωντανούς¨ και επιβιώσαμε μέσα από τα τόσα χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους.
Την θρησκεία θέλουν να μας την αφαιρέσουμε ακόμη και από τις ταυτότητες….
Την γλώσσα μας την αλλοιώνουν και την χάνουμε σιγά – σιγά καταργώντας πότε τους τόνους, πότε την γραμματική, πότε τις λέξεις μας και στην θέση τους χρησιμοποιούμε ξενικές ( fax, site, video κλπ..) και πότε το αλφάβητο γράφοντας με Ελληνο-Λατινικά… Greeklish…
Τα ήθη και έθιμα … δυστυχώς και αυτά σιγά - σιγά ξεχνιούνται.. ή χάνουν το νόημα τους.
Το μόνο που μας έμεινε… είναι οι δεσμοί αίματος που διατηρούνται μέσω της τεκνοποίησης… και γίνετε από ετερόφυλα και όχι από ομοφυλόφιλα άτομα.. .
Μπορεί η λέξη γάμος να σημάνει την σύζευξη δυο ατόμων δίχως να διευκρινίζει αν είναι ετερόφυλα, αλλά παραδοσιακά η λέξη γάμος παραπέμπει πάντα σε ετερόφυλα άτομα.
Ας θυμηθούμε τις κλασικές ευχές του γάμου…. Και τις πρώτες που μου έρχονται στο νου:
¨Να ζήσετε¨, ¨Βίων ανθόσπαρτο¨, ¨Καλούς απογόνους¨,….. και δυστυχώς όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη.
Ας διαφυλάξουμε λοιπόν την κοινωνία μας, δεν έχω τίποτα με τους ομοφυλόφιλους, δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του και στο κρεβάτι του, έχουν δίκιο να ζητούν τα νομικά τους συμφέροντα, τα δικαιούνται, είναι φορολογούμενοι πολίτες, αλλά προς θεού…. στο όνομα τις ¨ελευθερίας¨ και ¨ έχω δικαίωμα να κάνω ότι θέλω¨ δεν καταλύονται τα πάντα…
Γιατί αύριο…. θα βρεθούν άτομα που θα θέλουν να παντρευτούν… την Κατσίκα τους … το Σκύλο τους…. ή τη Γάτα τους….

Τριανταφύλλου Ευστάθιος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο είναι απαράδεκτο.Οι απλουστεύσεις τύπου: "Γιατί αύριο…. θα βρεθούν άτομα που θα θέλουν να παντρευτούν… την Κατσίκα τους … το Σκύλο τους…. ή τη Γάτα τους" δεν προσφέρουν τίποτα στη συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό θέμα και ειναι τελείως ρατσιστικές και μειωτικές για μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων.Δεν μπορώ να καταλάβω επίσης το νόημα να αναρτηθεί αυτό το απαράδεκτο κείμενο σε μια σελίδα που αφορά μαθήματα ιταλικών.Απλά αισχος!

www.italika.gr είπε...

Με μια προσεκτική ματιά θα παρατηρούσατε ότι αυτή η σελίδα είναι προέκταση του www.italika.gr και δεν έχει να κάνει με τα μαθήματα. Είναι μια σελίδα ελεύθερης έκφρασης Ιδεών, Σχολιασμών και Απόψεων, με Άποψη στην Επικαιρότητα.
Έχει ροή ειδήσεων από τον Ελληνικό και Ιταλικό τύπο, Γραμμή Ενημέρωσης Video που αφορά την Επικαιρότητα, Ραδιόφωνο και πολλά άλλα….
Εγώ εκφράζω την άποψη μου, και δεν είναι το πρώτο άρθρο που σχολιάζει ένα επίκαιρο γεγονός ( Αυτό γράφτηκε με αφορμή τον γάμο που είχε γίνει… ).
Όλα όσα γράφονται εδώ είναι η γνώμη μου, δεν ζήτησα από κανέναν να την υιοθετήσει ( μπορεί να είναι λάθος…. δεν έχω το αλάνθαστο του Πάπα… ) και ο καθένας έχει την ελευθερία να εκφράσει κοσμίως την άποψη του και το σχόλιο του, όπως και εσύ έκανες…. ( Θα μπορούσα με ένα κλικ να διαγράψω το σχόλιο σου… δεν το έκανα γιατί η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή και θα πρέπει να ακούγεται ).
Όσο για τα ζώα… στο εξωτερικό έχει γίνει αίτηση – ζήτηση να παντρευτεί κάποιος την κατσίκα του… (δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει … )
Το ρατσιστικό κομμάτι δεν το εντόπισα, εκτός και αν αναφερόμαστε στα ζώα….
Τους χαρακτηρισμούς… ‘’Απαράδεκτο’’ και ‘’ Αισχρό’’ … δεν θα τους σβήσω… θα το αφήνω να το κρίνουν οι άλλοι.

Venezia : Rialto Bridge in Live Streaming - Live Webcam

Televideo της Rai

Ενημερωθείτε άμεσα & έγκαιρα από το Televideo της Rai για το τι συμβαίνει στην Ιταλία και τον κόσμο.

Πίνακας Ανακοινώσεων


Πίνακας Ανακοινώσεων - Αφήστε το μήνυμα σας ή το σχόλιο σας