Μήνυμα του italika.gr : Καλωσορίσατε στον δικτυακό τόπου του italika.gr . Βρίσκεστε στο Blogs του site , σεβαστείτε το χώρο και αν είστε λάτρεις των Ιταλικών βοηθήστε τον να γίνει καλύτερος . Καλή διασκέδαση !!!!

Attualita` - Επικαιρότητα


.
. .

Η ενημέρωση γίνεται από το webTVspot channel - You Tube

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Celi 3 2008 - Αίσχος!!!!

23 Ιουνίου και οι έλληνες μαθητές μετά από προετοιμασία ενός έτους και αφού είχαν πληρώσει για τις εξετάσεις 2 μήνες πριν, πήγαν να εξεταστούν πιστεύοντας ότι θα αντιμετωπίσουν μια αξιοκρατική βαθμολόγηση.
Αλλά έμειναν έκπληκτοι όταν μερικοί μαθητές άρχισαν να χοροπηδούν από την χαρά τους γιατί τα θέματα τα είχαν κάνει ….
( στο φροντιστήριο τους; στην Ιταλική σχολή;… δεν ρώτησα…. )
Αίσχος !!!!
Αξιοκρατία μηδέν….
Οι εξετάσεις ήταν μια κοροϊδία, μια αποτυχία. Βαριούνται να βγάλουν καινούργια θέματα και βάλανε πάλι τα θέματα του 1995 και 1996. Δεν μπήκαν στον κόπο ούτε να τα αλλάξουν, να τα τροποποιήσουν λίγο. Γραπτά, ακουστικά, συμπλήρωση κενών λέξεων….. όλα τα ίδια. Μας κοροϊδεύουν.
Ενδιαφέρονται μόνο να πάρουν τα 130 ευρώ / άτομο για τις εξετάσεις ή έχουν άλλα συμφέροντα…..
Πάντως αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε κανένα άλλο κράτος και σε καμιά άλλη γλώσσα. Ίσως μας θεωρούν τριτοκοσμική χώρα, υποανάπτυκτους και δεν τους ενδιαφέρει, δεν νοιάζονται.
Απορώ… γιατί μόνο εγώ φωνάζω; …. Οι άλλοι τι συμφέρον έχουν; Και μιλώ για τα μεγάλα φροντιστήρια στην Αθήνα. Μήπως συνεργάζονται; Μήπως γνωρίζουν τα θέματα και γι’ αυτό δεν φωνάζουν; .......
Θα μπορέσει ποτέ κανείς να μου εξηγήσει γιατί οι καθηγητές στο προφορικό ειρωνεύονται και σνομπάρουν τους μαθητές; Γιατί τους φέρνουν σε δύσκολη θέση; Μόλις προφέρουν μια λάθος λέξη αρχίζουν τα ειρωνικά σχόλια και χαμόγελα. Αν δεν ξέρουν μια λέξη και ρωτήσουν τη σημαίνει απαξιούν να απαντήσουν….
Τα παιδιά καλούνται να αποδείξουν ότι ξέρουν να μιλάνε και ότι μπορούν να επικοινωνήσουν… Αυτοί υποχρεούνται να εξηγήσουν και να συνεχίσουν τον διάλογο. Το να μην ξέρεις μια λέξη δεν χάλασε και ο κόσμος. Εγώ στα ελληνικά δεν τα ξέρω όλα…. σημαίνει ότι δεν ξέρω και δεν μιλώ ελληνικά;
Αυτό που μετράει σε μια γλώσσα είναι ο βαθμός και η ικανότητα επικοινωνίας. Και όχι αν ξέρουν λέξεις ορολογίας ή νεκρές λέξεις που δεν χρησιμοποιούνται πια.
Ή όλα αυτά δεν συμβαίνουν με όλους τους μαθητές; Μήπως υπάρχουν διακρίσεις;
Εγώ… έστω και αν καταντήσω γραφικός ή ο τρελός του χωριού θα συνεχίσω να φωνάζω.
Αίσχος!!!!!!
Ντροπή τους!!!!!!!

Τριανταφύλλου Ευστάθιος

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den nomizw oti ehei kamia shesi to an mas thewroun ypoanaptyktous i oxi, dioti den nomizw oti epilegoun themata gia tin ellada xehwrista. toulahiston afto katalavainw apo to site tou panepistimiou tis Perugia. ehei past papers, oxi paste papers elladas i opoiasdipote allis xwras. einai koina gia olous.

www.italika.gr είπε...

Δεν εννοώ ότι θεωρούν υποανάπτυκτους τους έλληνες… θέλω να δώσω έμφαση στο γεγονός ότι σνομπάρουν λίγο τους πάντες γύρο τους… γι αυτό και δεν μαθαίνουν ξένες γλώσσες… είναι οι μοναδικοί ευρωπαίοι με το χαμηλότερο ποσοστό μάθησης μιας ξένης γλώσσας. Ιταλοί που ζουν χρόνια στην Ελλάδα ακόμη δεν έχουν μάθει να μιλούν ελληνικά παρά μόνο τα βασικά. Προτιμούν την γλώσσα τους .... www.italika.gr

Ανώνυμος είπε...

το να ξαναμπούν παλαιά θέματα είναι κατά τη γνώμη μου ευτυχής συγκυρία για όλους κι όχι μόνο για τα μεγάλα φροντιστήρια. Όλοι συνήθως προετοιμάζουν παλαιότερα θέματα πριν τις εξετάσεις διότι ακόμα κι αν δεν ξαναεμφανιστούν αυτούσια (όπως έγινε εν προκειμένω, κάτι που δεν περίμενε κανείς) υπάρχουν πάντα στοιχεία που επαναλαμβάνονται (πχ λεξιλόγιο). είναι ενδεικτικά για το τί ζητάνε, που δίνουν έμφαση κτλ.

www.italika.gr είπε...

Ο καθηγητής που σέβεται την δουλειά του και τιμά τα λεφτά που παίρνει δεν αναλώνετε με το να κάνει όλα τα παλιά θέματα όλων των ετών, αλλά αξιολογεί τους μαθητές του κάνοντας τα τελευταία 5 – 6 – 7 έτη και προσπαθεί μέσα από την εμπειρία του να πιάσει τα θέματα ή να τα προσεγγίσει. Αυτή είναι και η δουλειά του. Ο κάθε ένας έχει την δική του γνώμη και είναι ελεύθερος να την εκφράζει μέσα από το italika.gr. Περιμένω και άλλα σχόλια θετικά ή αρνητικά.

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς και δεν μπορεί κανείς να κάνει τα θέματα 25 ετών, σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν και αν το κάνουν γιατί είναι υποψιασμένοι ή γνωρίζουν κάτι. Πάντως τα φετινά θέματα στο σύνολό τους δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα. Καμία σχέση με το 2005 και 2006. Ακόμα και αν κάποιος δεν είχε προετοιμάσει τα κείμενα που είχαν μπεί το 95 - 96 , θεωρώ ότι μπορούσε να ανταπεξέλθει εφόσον ήταν καλά προετοιμασμένος. Στην πολλαπλή επιλογή και τη συμπλήρωση των λέξεων περισσότερο από ότι στο ascolto το οποίο έχει ως εκ των πραγμάτων ένα βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω ρε παιδια δηλαδη αισχος... σας εχει ξανασυνμβει να μπειτε σε τεραστια αιθουσα για ascolto και να εχει μονο μπροστα ηχεια?? Η χειροτερα να ξαναβαλουν την κασετα απο την αρχη γιατι δεν ειχε καλη ακουστικη και να ειναι ξανα τα ιδια σκατα...Ουστ παλιο κεραταδες...Με συνεπεια να να τα εχω παει καλα σε ολα τ αλλα κ να με κοψουν με 8/40 στο ακουστικο μερος..Αμεροληψια σου λεει κ ποιοτητα κ αξιοπιστια...Επρεπε να εχω παει στο ιταλικο ινστιτουτο για να βρω ισης αντιμετωπισης ορους..Ντροπη κ ονειδος μονο αυτο εχω να πω...

Ανώνυμος είπε...

ti na pw eilikrina me apogohteyoun kai me tromazoun ola ayta giati ayto ton maio tha dwsw kai gia B1 kai gia CELI 2..
parakolouthw mathimata sto didaskaleio xenwn glwsswn tou kapodistriakou panepisthmiou kai den kserw an paizei kati opws sta megala frontisthria..

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω τι λέτε εσείς,εγώ όμως έκανα μόνο 2 χρόνια στο "φανταστικό" διδασκαλείο,τα παράτησα ένα χρόνο, διάβασα μόνος μου 1 μήνα και πέρασα το 3 του 2008 με Β..
θα πρέπει να ήταν εύκολα..

το να ξαναβάλουν τόσο παλιά θέματα δε μου φαίνεται κακό.
το να τα βάλουν όμως αυτούσια μού φαίνεται..

Ανώνυμος είπε...

thewrw pws exete dikio sto oti den mathainoun ellhnika edw...mono italika...phga kai sthn italia...gri agglika den milane...isws snobaroun...to mono pou tous endiaferei einai na paroun to xrhma kai molis to tsakwsoun posws tous endiaferoun ta upoloipa opws aksiokratia amerolhpsia oroi eksetasewn poiothta ekmathisis glwssas klp...profanws an den ta akoumphsoume sto italiko institouto den exoume polles elpides...ektos kai an kseroume teleia italika...ahdia pia me tis ksenes glwsses!!

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμη τα παραπονα για τα θελατα του Celi 3 , θα ηθελα με τη σειρα μου να χαρακτηρισω τους υπευθυνους απαραδεκτους για το κακης ποιοτητας ακουστικο μερος τους Celi 3 της 17ης Ιουνιου. Oι αιθουσες του Ιταλικου Ινστιτουτου ειναι ακαταλληλες για τη διεξαγωγη του ακουστικου μερος καθως επισης κ το μεσο που χρησιμοποιουν (cd player σαν αυτα που ειχαμε 15 χρονια πριν). Ειναι απαραδεκτο να υπαρχει ενα τετοιο μηχανημα πανω στην εδρα της αιθουσας, χωρις εστω ηχεια στις γωνιες της ωστε να ακουν ολοι οι εξεταζομενοι. Μιλαμε δηλαδη για αυτονοητα πραγματα. Οσοι εδωσαν σε ξενοχοχειο, οπου οι αιθουσες ειναι καταλληλα διαμορφωμενες για συνεδρια κ εχουν τελεια ακουστικη, δεν ειχαν προβλημα φυσικα με την ποιοτητα ηχου. Οι αιθουσες του Ιταλικου Ινστιτουτου ειναι,επαναλαμβανω, ακαταλληλες! Θεωρω οτι δεν εχουν κανενα δικαιωμα να παιζουν με τον κοπο μας, το χρονο μας, τα χρηματα μας κ φυσικα την νοημοσυνη μας οταν ισχυριζονται οτι διαθετουν συγχρονα μεσα για το ακουστικο!!!!
Νομιζω οτι πρεπει να παραπονεθουμε ολοι για να παρουν καποιο μηνυμα!!! Ντροπη τους!!!

Venezia : Rialto Bridge in Live Streaming - Live Webcam

Televideo της Rai

Ενημερωθείτε άμεσα & έγκαιρα από το Televideo της Rai για το τι συμβαίνει στην Ιταλία και τον κόσμο.

Πίνακας Ανακοινώσεων


Πίνακας Ανακοινώσεων - Αφήστε το μήνυμα σας ή το σχόλιο σας