Μήνυμα του italika.gr : Καλωσορίσατε στον δικτυακό τόπου του italika.gr . Βρίσκεστε στο Blogs του site , σεβαστείτε το χώρο και αν είστε λάτρεις των Ιταλικών βοηθήστε τον να γίνει καλύτερος . Καλή διασκέδαση !!!!

Attualita` - Επικαιρότητα


.
. .

Η ενημέρωση γίνεται από το webTVspot channel - You Tube

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Σπουδές στην Ιταλία

Χρόνια τώρα οι έλληνες προτιμούν τα Ιταλικά πανεπιστήμια για να σπουδάσουν αφήνοντας έτσι στους Ιταλούς αρκετό συνάλλαγμα.
Αλλά ένα από το πρόβλημα ξεκινά όταν τα ελληνόπουλα αναζητούν πληροφορίες στο Ιταλικό Ινστιτούτο ή Προξενείο σχετικά με τα Ιταλικά πανεπιστήμια, τα δικαιολογητικά και τις σχολές.
Το ίδιο χάος….. η ίδια μυστικότητα όπως με τα celi και το πανεπιστήμιο της Περούτζια.
Πληροφορίες δεν υπάρχουν πουθενά…. περιορίζονται μόνο σε μερικά ιταλικά link που σε παραπέμπουν στο Ιταλικό Υπουργείο παιδείας…. λες και όλοι γνωρίζουν την Ιταλική γλώσσα…..
Δεν ανακοινώνουν πια ούτε την εγκύκλιο με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες των εξετάσεων…. λες και πρόκειται για κρατικά μυστικά.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι όφελος έχουν… γιατί το κάνουν…..
Δεν έχουν την τεχνογνωσία;….. δεν έχουν χώρο στο internet;…..( μπορώ εγώ να τους διευκολύνω και στα δυο… ).
Είναι κρίμα χιλιάδες ελληνόπουλα να κάνουν ολόκληρα χιλιόμετρα για να πάνε στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη ( στο Ιταλικό Ινστιτούτο – Προξενείο ) για να ενημερωθούν.
Και όταν πηγαίνουν … έκπληκτοι ανακαλύπτουν ότι πρώτα έπρεπε να είχαν τηλεφωνήσει… έπρεπε να είχαν κλείσει ραντεβού…. στην καλύτερη περίπτωση θα περιμένουν μια ή δυο μέρες ( γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση όλες τις ημέρες… ) και στην χειρότερη περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν μια εβδομάδα… ( εξαρτάτε από την περίοδο ) ή να ξανακάνουν τον κόπο να ξαναπάνε κάνοντας και ξανακάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα…..
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση ταλαιπωρία… γιατί θα πρέπει να αναλαμβάνουμε εμείς αυτό το ρόλο… δίχως να μπορούμε να παρέχουμε πλήρη και έγκυρη ενημέρωση.. .
Αν δεν μας θέλουν στα Ιταλικά πανεπιστήμια…. να μας το πουν ξεκάθαρα…
Δεν χρειάζεται να μας ταλαιπωρούν….

Τριανταφύλλου Ευστάθιος
Καθηγητής ιταλικών

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ.Τριανταφυλλου είμαι 23χρονών τελειωσα Νομική και αποφάσισα να ασχοληθώ και με τα Ιταλικά.Με λύπη μου σας πληροφορώ οτι οι γνώσεις της καθηγητριας με σπουδες στην Ιταλια δεν ειναι καθολου ικανοποιητικες.θελετε να μας πείσετε οτι ενας που τελειωνει Ιταλικη Φιλολογία Ελλαδα ή Ιταλία επειδη Προφανώς δεν μπόρεσε να περασει σε καποια πιο υψηλοβαθμη σχολη μπορει να διδαξει και εγω οχι?Ας υπαρξει ενας μηχανισμος αξιολογησης των κατοχων celi5

www.italika.gr είπε...

Είναι πού εύκολο να μιλάει κάποιος… ως ανώνυμος….
Εγώ λέω την γνώμη μου και δεν ζήτησα από κανέναν να την δεχτεί… δεν διεκδικώ το αλάθητο…
Γεγονός είναι ότι δεν θα απευθυνόμουν σε έναν Δικηγόρο να μου κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς… όπως δεν θα ζητούσα νομικές συμβουλές από έναν Φιλόλογο…. Αλλά και ούτε από ένα Θεολόγο να μου φτιάξει τα δόντια μου… μόνο και μόνο επειδή έχει κλήση ή ικανότητα …
Κάποια πράγματα στην Ελλάδα τα έχουμε ισοπεδώσει όλα … και γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε… ( φτάσαμε σε αδιέξοδο… γιατί όλοι πιστεύουν ότι μπορούν να διοικήσουν και να τα καταφέρουν - ελληνικό φαινόμενο ) .
Το να καταργούμε τις σχολές και τις σπουδές κάποιου… μόνο και μόνο αποσκοπώντας σε ατομικό συμφέρων… το αφήνω να το κρίνουν οι άλλοι.
Το πώς μπορώ να διδάξω κάτι που δεν έχω σπουδάσει… στα 45 μου ακόμη δεν το έχω καταλάβει…
Λέτε ότι τελειώσατε Νομική .. πράγμα που δεν πιστεύω…
Δεν μπορώ να φανταστό κάποιον που σπούδασε δικηγόρος.. να μην θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμά του .. δεν μπορώ να φανταστώ τον Κούγια να ψάχνει μαθητές για ιδιαίτερα…
Και δεν αρκεί κάποιος απλά να έχει τελειώσει Ιταλική φιλολογία στην Ελλάδα… θα πρέπει να τελειοποιήσει τις σπουδές του στην Ιταλία… θα πρέπει να ζήσει εκεί…
Πάντως όποιος νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει με την διδασκαλία της γλώσσα… τον προκαλώ να μου κάνει μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας… μια και είναι μητρική γλώσσα … και τα ομιλεί καλύτερα… και μάλιστα on line στο διαδίκτυο… για να μπορούν να παρακολουθούν και να κρίνουν και άλλοι… ( η δυνατότητα υπάρχει μέσα από την σελίδα μου www.italika.gr … ) και αν έχετε δίκιο…. τότε να καταργήσουμε τις φιλολογικές σχολές… μιας και δεν χρειάζονται…
Ένα πράγμα μόνο δεν κατάλαβα…. Μπορείτε να διδάξετε και στην σχολή Ιταλικής Φιλολογίας Αθηνών ή Θεσσαλονίκης ως καθηγητής πανεπιστημίου ; ..?..

Venezia : Rialto Bridge in Live Streaming - Live Webcam

Televideo της Rai

Ενημερωθείτε άμεσα & έγκαιρα από το Televideo της Rai για το τι συμβαίνει στην Ιταλία και τον κόσμο.

Πίνακας Ανακοινώσεων


Πίνακας Ανακοινώσεων - Αφήστε το μήνυμα σας ή το σχόλιο σας