Μήνυμα του italika.gr : Καλωσορίσατε στον δικτυακό τόπου του italika.gr . Βρίσκεστε στο Blogs του site , σεβαστείτε το χώρο και αν είστε λάτρεις των Ιταλικών βοηθήστε τον να γίνει καλύτερος . Καλή διασκέδαση !!!!

Attualita` - Επικαιρότητα


.
. .

Η ενημέρωση γίνεται από το webTVspot channel - You Tube

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ερωτήσεις Μαθητών & Απαντήσεις για τα Μαθήματα On Line


Οι πιο συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις για τα Μαθήματα OLine 

 1. Πως γίνονται τα Μαθήματα : Τα μαθήματα γίνονται με Εικόνα και Ήχο ( Live ), με διάφορα προγράμματα και πλατφόρμες που υποστηρίζουν την διδασκαλία από απόσταση δημιουργώντας διαδικτυακές αίθουσες διδασκαλίας σε πραγματικό χρόνο, όπως το Adobe, ooVoo, msn, Skype … και πολλά άλλα. Συνήθως προτιμούν το Skype γιατί οι μαθητές είναι πιο εξοικειωμένοι με αυτό .

 2. Πόσο Αποδοτικά είναι τα On Line : Είναι όσο και τα Ιδιαίτερα Μαθήματα Κατ' Οίκων, γίνονται με τα ίδια βιβλία, με τον ίδιο παραδοσιακό κλασικό τρόπο παράδοσης και μάθησης. Επιπλέον μπορούμε να κάνουμε άμεση χρήση όλου του οπτικοακουστικού πλούτου καθώς και πολλές εφαρμογές & δυνατότητες που προσφέρει το internet .

 3. Είναι πιο Οικονομικά : Ναι είναι πιο φθηνά γιατί αφαιρούμε από την τιμή το κόστος που γλυτώνουμε από έξοδα και χρόνο μετακίνησης ( πριν και μετά το μάθημα ) με αποτέλεσμα να μειώνετε σημαντικά η τιμή ( έως -30% ) .

 4. Πως γίνεται η Παράδοση : Γραμματική και Σύνταξη παραδίδονται σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη του υπολογιστή σας μέσω οπτικού πίνακα όπως σε μια αίθουσα διδασκαλίας που o καθηγητής γράφει στον πίνακα και οι μαθητές κρατούν σημειώσεις .

 5. Πώς γίνεται Ακουστικό και Ομιλία : Το Ακουστικό γίνεται κατά την διάρκεια του μαθήματος σε ανύποπτο χρόνο για να αξιολογείται η πρόοδος του μαθητή ενώ η Ομιλία δουλεύεται σε καθημερινό επίπεδο μέσα από περιγραφή εικόνων, σχολιασμό κειμένων και συζήτηση πάνω στην τρέχουσα καθημερινή πραγματικότητα .

 6. Πως γίνεται η Διόρθωση : Η διόρθωση των Ασκήσεων γίνεται όπως σε μια αίθουσα διδασκαλίας, ο μαθητής διαβάζει και ο καθηγητής διορθώνει τα πάντα ενώ οι Εκθέσεις στέλνονται για διόρθωση από πριν ή και κατά την διάρκεια του μαθήματος .


 7. Πόσος Χρόνος χρειάζεται : Είτε είναι Ιδιαίτερα Κατ' Οίκων είτε γίνονται On Line είναι το ίδιο και απαιτούνται για την ολοκλήρωση ενός επιπέδου περίπου 130 ώρεςμάθημα μαζί με την προετοιμασία των εξετάσεων ( Επίπεδα : Celi 2 & Celi 3 ) .

 8. Ποια Βιβλία Διδάσκονται : Τα βιβλία που χρησιμοποιούμε είναι από τα πιο σύγχρονα διδακτικά βιβλία που υπάρχουν. Εκδίδονται, τυπώνονται και διδάσκονται από τα αντίστοιχα Ιταλικά Πανεπιστήμια Γλώσσας. Μπορείτε να τα παραγγείλετε σε ένα οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο και να τα παραλάβατε σε 1 έως 2 εργάσιμες ημέρες .

 9. Πως γίνεται η Πληρωμή : Η πληρωμή γίνεται πάντα στην αρχή του μήνα με απευθείας κατάθεση σε τρέχον Τραπεζικό Λογαριασμό στο όνομα μου ή και από την σελίδα μου με credit ή cash card μέσω Pay Pal .

 10. Τι χρειάζεται για να ξεκινήσουμε : Αν είναι laptop έχει κάμερα ενσωματωμένη και θα χρειαστούμε μόνο ένα ζευγάρι ακουστικά με μικρόφωνο από τα πιο φτηνά που υπάρχουν στη αγορά ( αν δεν είναι laptop χρειάζεται και κάμερα ). Θα πρέπει όμως πρώτα να κάνουμε δοκιμαστική σύνδεση, να κλείσουμε ώρες και να γίνει η πληρωμή του μήνα .

 11. Πώς λειτουργούν τα Γκρουπ : Κατά τον ίδιο τρόπο όπως και τα Ιδιαίτερα On Line μόνο που μπορούν να συνδεθούν και άλλα άτομα από διάφορα σημεία της Ελλάδος ακόμη και από το εξωτερικό. Οι μαθητές δεν επιβαρύνονται με επιπλέων κόστος .

 12. Πως σχηματίζεται ένα Γκρουπ : Θα πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός ατόμων ( 2 - 3 άτομα ) και να συμβαδίζουν όλοι οι μαθητές σε μορφωτικό επίπεδο και ηλικία ώστε να είναι ομοιογενές για να μπορεί να αποδίδει και να προχωράει δίχως προβλήματα. Συνήθως τα σχηματίζουν οι μαθητές μόνοι τους, 2 αδέλφια, 2 συμφοιτητές ή 2 φίλοι .

Τριανταφύλλου Ευστάθιος
Καθηγητής Ιταλικών

www.italika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Venezia : Rialto Bridge in Live Streaming - Live Webcam

Televideo της Rai

Ενημερωθείτε άμεσα & έγκαιρα από το Televideo της Rai για το τι συμβαίνει στην Ιταλία και τον κόσμο.

Πίνακας Ανακοινώσεων


Πίνακας Ανακοινώσεων - Αφήστε το μήνυμα σας ή το σχόλιο σας