Μήνυμα του italika.gr : Καλωσορίσατε στον δικτυακό τόπου του italika.gr . Βρίσκεστε στο Blogs του site , σεβαστείτε το χώρο και αν είστε λάτρεις των Ιταλικών βοηθήστε τον να γίνει καλύτερος . Καλή διασκέδαση !!!!

Attualita` - Επικαιρότητα


.
. .

Η ενημέρωση γίνεται από το webTVspot channel - You Tube

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Εξετάσεις , Εξεταστές & Εξεταζόμενοι

Θα αναρωτιέστε τι σχέση θα μπορούσε να έχουν οι εξετάσεις , οι εξεταστές και οι εξεταζόμενοι;
Λογικά καμία… Όμως στην Ελλάδα ζούμε….
Αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά θα διαπιστώσουμε ότι οι εξεταστές δεν είναι άλλοι από τους καθηγητές που δουλεύουν στην Ελλάδα στο Ιταλικό Ινστιτούτο ( και δεν είναι όλοι τους καθηγητές… άλλοι είναι δικηγόροι… κτλ.. μόνο φιλόλογοι δεν είναι….. απλά έτυχε να γεννηθούν Ιταλοί και να ζουν στην Ελλάδα) , άλλοι σε μεγάλα φροντιστήρια των Αθηνών και φυσικά και οι καθηγητές που έρχονται από την Ιταλία( για τα celi ).
Εξεταζόμενοι είμαστε όλοι εμείς που παρακολουθούμε μαθήματα και θέλουμε να πάρουμε στα χέρια μας ένα δίπλωμα της ιταλικής Γλώσσας.
Άραγε έχουμε όλοι την ίδια μεταχείριση;….
Εμείς που κάνουμε ιδιαίτερα με κάποιον καθηγητή…. ή πηγαίνουμε σε ένα πιο μικρό φροντιστήριο… με αυτούς που έχουν την τύχη να εξετάζονται από τον ίδιο καθηγητή που τους έκανε μαθήματα…. και που ένα ολόκληρο χρόνο πλήρωναν;…..
Εγώ αν εξέταζα τον μαθητή μου… δεν ξέρω κατά πόσο θα ήμουν αντικειμενικός… Βλέπετε δένομαι με τους μαθητές μου…. άλλους τους συμπαθώ περισσότερο…. και άλλους λιγότερο…… ανθρώπινο είναι.
Θα μου πείτε … εντάξει οι καθηγητές…. οι μαθητές όμως δεν φταίνε σε τίποτα… και οι εξετάσεις τι σχέση έχουν;
Και όμως έχουν…. δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να δηλώνουν οι εξεταζόμενοι σε πιο φροντιστήριο κάνουν μάθημα ή με ποιον καθηγητή.
Θα μου πείτε δεν είναι υποχρεωτικό να το γράψουν….
Ναι αλλά αυτοί που το γράφουν…. μήπως έχουν καλύτερη μεταχείριση …
Και γιατί θα πρέπει οι εξεταζόμενοι να γράφουν με μολύβι;.. έτσι λένε οι οδηγίες….
Και ο μαύρος στυλός αναγνωρίζετε και σκανάρεται από ένα κομπιούτερ…. όπως και ο μαύρος μαρκαδόρος….
Γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιούν μολύβι που σβήνει εύκολα … και ένα γραπτό μπορεί εύκολα να αλλοιωθεί;…. ( θετικά ή αρνητικά )…. Και μάλιστα δεν μπορείς να ζητήσεις και επανέλεγχο… δεν μπορείς ούτε να το δεις…
Ίσως είμαι υπερβολικός… ίσως όχι…. όμως οι απορίες μου θα παραμένουν… και αν δεν αλλάξει κάτι…. εγώ θα ψάχνω να βρω την σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε Εξετάσεις, Εξεταστές και εξεταζόμενους…. ( κάποια εξίσωση θα είναι…. )
Πάντως τρόποι για αδιάβλητες εξετάσεις πάντα υπάρχουν….

Τριανταφύλλου Ευστάθιος
www.italika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Venezia : Rialto Bridge in Live Streaming - Live Webcam

Televideo της Rai

Ενημερωθείτε άμεσα & έγκαιρα από το Televideo της Rai για το τι συμβαίνει στην Ιταλία και τον κόσμο.

Πίνακας Ανακοινώσεων


Πίνακας Ανακοινώσεων - Αφήστε το μήνυμα σας ή το σχόλιο σας