Μήνυμα του italika.gr : Καλωσορίσατε στον δικτυακό τόπου του italika.gr . Βρίσκεστε στο Blogs του site , σεβαστείτε το χώρο και αν είστε λάτρεις των Ιταλικών βοηθήστε τον να γίνει καλύτερος . Καλή διασκέδαση !!!!

Attualita` - Επικαιρότητα


.
. .

Η ενημέρωση γίνεται από το webTVspot channel - You Tube

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Ιταλική Γλώσσα

Αλήθειες & Ψέματα

Πόσοι από εμάς δεν ακούσαμε τον φίλο μας, τον γνωστό μας τον διπλανό μας να εκφράζει την γνώμη του και να σχολιάζει την Ιταλική γλώσσα: ‘’Δεν είναι δύσκολη’’, ‘’Είναι εύκολη ‘’, ‘’ Είναι σαν τα Λατινικά’’, ‘Είναι σαν τα Γαλλικά’’ , ‘’ Μοιάζει με τα Ισπανικά’’, ‘’Σε ένα μήνα…. σε ένα χρόνο… μιλάς Ιταλικά’’ κλπ….
Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Ναι … τα Ιταλικά είναι μια γλώσσα εύκολη σε ότι αφορά την προφορά, και το λεξιλόγιο ( ως γλώσσα λατινογενείς ).
Όμως είναι μια γλώσσα πλούσια σε Λεξιλόγιο που απαριθμεί πάνω από 150.000 λέξεις, με 3 εγκλίσεις, 15 χρόνους, με απαρέμφατα, μετοχές, Παθητική και Ενεργητική φωνή, Αυτοπαθητική και Απρόσωπη φόρμα, με Μεταβατικά, Αμετάβατα και Απρόσωπα ρήματα.
Πολλές φορές την συναντάμε πιο συγκεκριμένη από την Ελληνική, μια και εμείς έχουμε μόνο μια λέξη για πολλές έννοιες . Για παράδειγμα διαφέρει το ρήμα στις φράσεις: ‘’Μένω σπίτι…’’ , Μένω στην οδό τάδε….’ , ‘’Παίζω κιθάρα’’, ‘’Παίζω θέατρο..’’, Παίζω μπάλα’’ , ‘’Επιστρέψω από την Ρώμη…’’, Επιστρέφω το βιβλίο….’’, ‘’Πηγαίνω στην κουζίνα…’’, Πηγαίνω το ποτήρι στην κουζίνα…’’ κλπ…
Για να μην σας κουράζω είναι πάρα πολλά… και αδύνατο να τα μάθει κανείς σε τρείς μήνες ή σε ένα χρόνο τη στιγμή που για να μάθει κανείς Αγγλικά χρειάζονται 6 χρόνια. Παρόλο που τα ακούει καθημερινά στην τηλεόραση, στα τραγούδια και ως τουριστική χώρα τα χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση.
Όμως ποιος από μας θα αποφάσιζε να μάθει μια δεύτερη γλώσσα ( τα Αγγλικά τα μαθαίνουμε ως πρώτη ) αν μας λέγανε ότι χρειαζόμαστε 6 χρόνια για τα Αγγλικά, 6 χρόνια για τα Γαλλικά, 6 για τα Ιταλικά, 6 για τα Γερμανικά, 6 για τα Ισπανικά….
Κανείς!!!!!!
Κανείς δεν θα αφιέρωνε όλη του τη ζωή για να μάθει τρείς γλώσσες και να μπορέσει να βρει εύκολα δουλειά έχοντας ένα πλούσιο βιογραφικό.
Ο άγραφτος νόμος της Προσφοράς και Ζήτησης που ρυθμίζει τα πάντα … ρύθμισε και την διάρκεια για την εκμάθηση μιας γλώσσας. Έτσι το μειώσανε και το κάνανε τρία χρόνια… την στιγμή που εγώ στα 40 χρόνια μου δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι μιλώ και ξέρω καλά την Ελληνική Γλώσσα γιατί καθημερινά μαθαίνω και ανακαλύπτω καινούργιες λέξεις - έννοιες.
Έτσι όλοι ακολουθούμε το πρόγραμμα των τριών ετών, μειώνοντας και ξαναμειώνοντας το Λεξιλόγιο της Ιταλικής Γλώσσας για να βγει η ύλη. Και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά γιατί θα μείνουμε δίχως δουλειά.
Μάλιστα φτάσανε μερικοί στο σημείο να διαφημίζουν ότι διδάσκουν μια γλώσσα σε τρεις μήνες… κοροϊδεύοντας μας. Μας εξαπατούν για να μας πάρουν και τα τελευταία χρήματα που μας απόμειναν στην τσέπη μας ….
Γεγονός είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρετε … ούτε το κράτος…
Και οι γονείς προκειμένου να εξοικονομήσουν μερικά χρήματα εγγράφουν τα παιδιά τους σε αυτά τα προγράμματα.
Καλύτερα να σταματήσω εδώ γιατί με την οικονομική κρίση που υπάρχει…. ίσως ακολουθήσω και εγώ τα ‘’Τρίμηνα’’ ….
Στο χωριό μου λένε ‘’ Μεγάλη μπουκιά τρώγε… Μεγάλα Λόγια μην λες’’….

Τριανταφύλλου Ευστάθιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Venezia : Rialto Bridge in Live Streaming - Live Webcam

Televideo της Rai

Ενημερωθείτε άμεσα & έγκαιρα από το Televideo της Rai για το τι συμβαίνει στην Ιταλία και τον κόσμο.

Πίνακας Ανακοινώσεων


Πίνακας Ανακοινώσεων - Αφήστε το μήνυμα σας ή το σχόλιο σας