Μήνυμα του italika.gr : Καλωσορίσατε στον δικτυακό τόπου του italika.gr . Βρίσκεστε στο Blogs του site , σεβαστείτε το χώρο και αν είστε λάτρεις των Ιταλικών βοηθήστε τον να γίνει καλύτερος . Καλή διασκέδαση !!!!

Attualita` - Επικαιρότητα


.
. .

Η ενημέρωση γίνεται από το webTVspot channel - You Tube

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Μακεδονία – Macedonia

Το 1981 γεμάτος όνειρα και ελπίδες πήραμε την απόφαση με τους γονείς μου να πάω να σπουδάσω στην Ιταλία. Το κομπόδεμα όμως που είχαμε δεν έφτανε για να κατέβω στην Αθήνα, να πάρω το αεροπλάνο, και να πάω στη Ρώμη. Έτσι βρέθηκα ένα πρωί να περιμένω στην Αλαμάνα, με τις βαλίτσες μου, τα λεωφορεία Σεχίδης Tour.
Ξεκινούσαν από την Αθήνα και οδικώς από την Γιουγκοσλαβία φτάναμε στην Ιταλία… Γεμάτος χαρά ανέβηκα, περάσαμε από Λάρισα, Θεσσαλονίκη, φτάσαμε στους Ευζώνους, μπήκαμε στην Γιουγκοσλαβία…. ήταν η πρώτη μου φορά πού βρισκόμουν σε ένα ξένο κράτος ( 18 ετών ήμουν ) η χαρά μου ήταν μεγάλη,…. αλλά ξαφνιάστηκα όταν μετά από λίγα χιλιόμετρα είδα μπροστά μου μια πινακίδα να μας καλωσορίζει για την είσοδό μας στην Μακεδονία ξαφνιάστηκα….. ρώτησα τον διπλανό μου αν είχαμε περάσει τα σύνορα και η απάντηση ήταν θετική. Δεν είπα τίποτα μην με περάσει για αγράμματο…. Για χωριάτη… Συνεχίσαμε…. φτάσαμε στην Ιταλία… Trieste… πήγαμε σε ένα εστιατόριο…. φάγαμε… και όταν τελειώσαμε ο διπλανός μου που ήταν ‘’παλιός ‘’ και μιλούσε καλά ιταλικά … παράγγελλε Macedonia…. ( μια φρουτοσαλάτα γλυκό – παγωτό ) …. όταν τον ρώτησα γιατί ονομάζετε έτσι… μου ανέφερε το κράτος του μεγάλου Αλεξάνδρου… πολλές φυλές, πολλά κράτη, πολλά έθνη, μια φρουτοσαλάτα δηλαδή… λες και η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία δεν ήταν μια φρουτοσαλάτα… δεν ήταν ένα συνονθύλευμα εθνών και λαών…. αλλά το γλυκό δεν το ονόμασαν Ρωμαϊκή αυτοκρατορία……
Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ παλιό και δεν είναι τωρινό, απορώ αυτό που εγώ 18 ετών έβλεπα…. Οι πολιτικοί μας δεν το έβλεπαν?..... θα μου πείτε ότι αυτοί δεν πήγαιναν οδικώς… και δεν έβλεπαν τις πινακίδες στην Γιουγκοσλαβία….. Ναι αλλά δεν πήγαν στην Ιταλία?..... δεν πήγαν στη Ρώμη?.... δεν κάθισαν στην Piazza Navona?...από περιέργεια δεν δοκίμασαν το Macedonia?..... δεν ενδιαφέρθηκαν για το όνομά του?.... Τώρα ψάχνουμε να βρούμε λύση με τα Σκόπια…. αλλά είναι αργά… γιατί τόσα χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε… κανείς δεν ασχολήθηκε…. όλοι κοίταξαν το εφήμερο συμφέρον τους…. και όχι το μέλλον και το καλό αυτού του τόπου. Αυτά και άλλα πολλά θα συμβαίνουν στην Ελλαδίτσα μας…. ( έτσι την καταντήσαμε… εμείς ψηφίζοντας… και οι άλλοι κυβερνόντας )….. Ελπίζω μόνο να μην χρειάζομαι διαβατήριο για να πάω στον τόπο που γεννήθηκα… λίγο έξω από τη Λαμία….
Αρκετά σας κούρασα…. Ωχ αδερφέ…. Εγώ θα λύσω το πρόβλημα?.....

Τριανταφύλλου Ευστάθιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Venezia : Rialto Bridge in Live Streaming - Live Webcam

Televideo της Rai

Ενημερωθείτε άμεσα & έγκαιρα από το Televideo της Rai για το τι συμβαίνει στην Ιταλία και τον κόσμο.

Πίνακας Ανακοινώσεων


Πίνακας Ανακοινώσεων - Αφήστε το μήνυμα σας ή το σχόλιο σας